Våra djur


Fåren

Får har det funnits på gården sedan början på nittiotalet. För närvarande finns tre tama ungtackor av rasen Finull, med namnen Pricken, Lillan och Storan. Fåren går kring husen större delen av året, men när betet tar slut i början på sommaren flyttas de till en närliggande beteshage, där de går under en bra bit in på hösten innan de kommer hem igen för vinterperioden i fårstallet. De är sällskapliga och hälsar gärna direkt med ett karaktäristiskt "bää" när någon ny människa kommer in på gårdsplanen. Be gärna om lite fårgodis att ge till dem.

Att det finns lite djur på gården ger liv och värme. Det sätter absolut en trivsam prägel på gården.


Katterna och kaninerna

Vi har tre katter på gården. Den stora gråtigrerade Masse, en självständig och härlig personlighet, som håller rent från möss och andra katter kring våra hus. Våren 2015 utökade vi med två nya hankatter med väldigt mycket energi. De har fått namnen Athos, en svart liten försiktig katt och Pathos, en gråtigrerad social och smart katt, som alltid letar efter mat  - en överlevare. De är vana vid folk och nyfikna på allt nytt som händer på gården, men kan ibland också vara lite reserverade för nya möten.

Vi har också tre kaniner. Sally, en mångfärgad hondvärgvädur som är gammal i gården och två nyinskaffade livfulla dvärgvädurar (2024). Hopp som är en tvåårig gulfärgad hondvärgdvädur och Skutt som är en tvåårig lejonhuvad mångfärgad handvärgvädur. Kaninerna har stora utrymmen och våra gäster, både barn och vuxna, kan gå in till och leka med dem. Fråga gärna innan vad du kan ge dem att äta för att hålla dem friska.